Wie we zijn

Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken.

Wij geloven in de kracht van mensen. Samen komen we verder. Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. We weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Als ingenieursbureau zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Miranda's Archipunt
“Archipunt geeft mij de kans mijn kennis en ervaring breed in te zetten. ”
Miranda Mik accountmanager en vastgoedkundige

Als afgestudeerde vastgoedprofessional sta ik open voor nieuwe uitdagingen, waarbij ik voornamelijk geïnteresseerd ben in de mens en omgeving. Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam bij Archipunt waar ik deze twee werelden met elkaar hoop te kunnen verbinden. In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met muziek, skeeleren en zwemmen en ben ik vaak buiten te vinden. Het liefst in het gezelschap van mijn vrienden. Ook ga ik graag op reis naar het Caribisch gebied.

Miranda Mik accountmanager en vastgoedkundige

Ontmoet ons team

Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact maken is voor ons de kern. We stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Robin van Esch manager projecten
Robin van Esch manager projecten
Astrid de Ruiter projectleider
Astrid de Ruiter projectleider
Martijn Bakker projectleider
Martijn Bakker projectleider
Willem Jan Renders bouwkundige
Willem Jan Renders bouwkundige
Ledi Tafili constructeur
Ledi Tafili constructeur
Laura Bijmolen projectcoördinator
Laura Bijmolen projectcoördinator
Sander de Brabander algemeen directeur

Mijn werkplaats thuis is een plek waar ik graag ben om iets te maken of te repareren. Het begint meestal met een verzoek, dan volgt een plan om het verzoek in een ontwerp om te zetten. Er zijn tekeningen nodig, materialen, het juiste gereedschap, terugkoppeling met de ‘interne opdrachtgever’ en uiteindelijk kan ik dan gaan uitvoeren: een bedje voor mijn kleindochter, een kast voor zoon en schoondochter of een compleet paviljoen in de tuin. Elke nieuwe vraag kent het proces van eerste idee tot uiteindelijke uitkomst. Ik verdiep me graag in details maar weet dat het overzicht ook van belang is. In- en uitzoomen. De afwisseling maakt mijn werk bij Archipunt zo mooi!

Sander de Brabander algemeen directeur
Jon Dicke modelleur
Jon Dicke modelleur
Jason Luiken modelleur
Jason Luiken modelleur
Wolter Werners bouwkundige

Voor ik bij Archipunt werkte, heb ik als bouwkundige aan versterkingsadviezen gewerkt. Daarvoor heb ik circa 30 jaar gewerkt in de geveltechniek (façade gevels). Ik woon samen met mijn vrouw en kinderen in Leeuwarden. In mijn vrije tijd, probeer ik regelmatig in de avonduren de sportschool te bezoeken voor een beetje beweging en in het weekend pak ik graag de motor, om even heerlijk uit te waaien. Maar een fijne vakantie naar een land als Zuid-Afrika kan ik eenieder aanraden, om in contact te komen met de echte natuur.

Wolter Werners bouwkundige
Liesbeth van Brakel architect

Door te kijken, zie je meer. Dit geldt voor de gebouwde omgeving, maar ook voor de natuur. Tijdens de wandeling met de hond of plantenwerkgroep gaat de verrekijker vaak mee om planten en dieren te spotten. Eerste zonnestralen door de bomen met roffelende Bonte Specht ervaren of Oranje Zandoogjes tellen tussen de Ratelaar in natuurgebieden rond Paterswolde. Voor mij zijn dat "natuurmomenten", die de dag kleur geven.

Liesbeth van Brakel architect