Architect-partner worden?

Archipunt organiseert coachings- en begeleidingstrajecten voor aankomend architect-partners en directeur-partners bij architectenbureaus. Overweeg je partner te worden, dan is dit traject een steun in de rug om je gedegen voor te bereiden op je nieuwe rol in je organisatie.

Traject

Het (aankomend) partnerschap is een belangrijke stap in je carrière. Het is naast een uitdaging, ook een veeleisende positie in het architectenbureau. Je rol binnen het bureau verandert en je moet beslissingen nemen over zaken die je misschien nog niet eerder bij de hand hebt gehad. Dat kan gaan over leidinggeven, ondernemen, financiële zaken, personeelsmanagement etcetera.

In het traject werk je in een groep van 5-10 personen aan je persoonlijke ontwikkeling en groei in de rol van partner. Het doel van het traject is om van elkaar te leren. Met je groep kom je regelmatig samen. In de bijeenkomsten spreken de deelnemers gestructureerd over hun persoonlijke ervaringen in hun nieuwe rol en is er veel aandacht voor kennisoverdracht. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
• Kennismaken en discussie over de keuze voor partnerschap
• Bureaumanagement: beleid, strategie en doelstellingen van je bureau
• Marketing en acquisitie
• Financieel beleid
• Waardebepaling van aandelen en van het bureau
• Samenwerking, leidinggeven organiseren en kwaliteitszorg
• Onderhandelen en adviesvaardigheden
Naast de groepsactiviteiten is er aandacht voor individuele ontwikkeling, door middel van individuele coaching en een assessment. Dit kan per persoon nader worden in gevuld.

Wil je meer weten neem dan contact op met Archipunt.