Architect en ondernemer

Architecten die ondernemer worden, komen voor allerlei vraagstukken te staan. Als architect ben je immers niet alleen bezig met architectuur en het ontwerpproces, ook het ondernemerschap vormt een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Met alleen goed zijn in je werk kom je er niet!

Je houdt je bezig met zaken als acquisitie, strategische samenwerking, de groei en krimp van je bureau en bijvoorbeeld kwaliteitszorg. Ook denk je na over de uitstraling van je architectenbureau. Als je je bezig houdt met ondernemerschap, is het soms fijn om een goed gesprek te hebben met gelijkgestemden. Archipunt kan ondernemers begeleiden op al deze vlakken, zowel individueel als in groepen.

Archipunt geeft al ruim vijftien jaar ondernemingsadvies aan architectenbureaus. We bieden ondersteuning bij vraagstukken op het gebied van ondernemerschap, zoals partnerschap en overname, financieel beleid, markt en strategie en personeelszaken. De architect als creatieve ondernemer staat bij ons centraal. Wij zijn een steunpunt voor alle architectenbureaus die ondernemen en bedrijfsvoering belangrijk vinden.